Splošni pogoji

Splošno

Splošni pogoji spletne trgovine Bunker poezije so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Podatki o samozaložnici:
Zala Marolt
Študljanska cesta 34c
1230 Domžale
Davčni zavezanec: NE
IBAN: SI56 0310 4100 0618 827 (odprt pri SKB banka)
e-mail: zala@bunkerpoezije.si

S spletno trgovino Bunker poezije upravlja Zala Marolt (v nadaljevanju »ponudnica«).
Spletna trgovina Bunker poezije in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Znamka Bunker poezije in logotip sta v lasti Zale Marolt.
S temi Splošnimi pogoji poslovanja se opredeljuje delovanje Bunker poezije, pravice in dolžnosti obiskovalca_ke, uporabnika_ce in kupca_ke ter poslovno razmerje med ponudnico in uporabnikom_co kot kupcem_ko izdelkov iz ponudbe spletne trgovine.

Dostopnost informacij

Ponudnica se zavezuje, da bodo uporabniku_ci vselej na voljo:

 • podatki o identiteti ponudnice;
 • kontaktni podatki, ki uporabniku_ci omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s ponudnico (naslov elektronske pošte, telefon ipd.);
 • informacije o bistvenih značilnostih izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami;
 • informacije o dostopnosti izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine;
 • način in pogoji dostave izdelkov oz. izvršitve storitev, predvsem kraj in rok dostave;
 • informacije o načinu plačila;
 • podatki o časovni veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine;
 • informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop;
 • informacije o možnosti vračila izdelkov in o tem, če in koliko takšno vračilo stane uporabnika;
 • informacije o postopku s pritožbo uporabnika ter podatki o kontaktni osebi ponudnika za stike z uporabniki.

Veljavnost in uporaba splošnih pogojev

Splošni pogoji ponudnice so zavezujoči za vse uporabnike_ce.

Stranka z uporabo ponudničinih storitev potrjuje, da je seznanjena s celotno vsebino teh splošnih pogojev, jih razume in jih v celoti sprejema.

Splošni pogoji imajo skupaj z opravljenim naročilom zbirke preko spletne strani www.bunkerpoezije.si in vseh podstrani tega spletnega mesta naravo pogodbe, sklenjene med ponudnico in naročnikom_co. V kolikor ponudnica in naročnik_ca skleneta pogodbo v pisni obliki, splošni pogoji dopolnjujejo pogodbena določila. V primeru neskladja imajo posamezna določila pogodbe prednost pred določili splošnih pogojev.

Ponudnica je upravičena spreminjati določila teh splošnih pogojev brez predhodnega obvestila, vključno s spremembami cen posameznih storitev, pri čemer se za datum spremembe šteje objava na strani www.bunkerpoezije.si.

Stranke so dolžne tedensko spremljati spletne strani ponudnikov_ic glede morebitnih sprememb splošnih pogojev, saj v roku 15 dni od objave le-te začnejo neposredno učinkovati in se poslovno razmerje nadaljuje pod spremenjenimi pogoji. Ponudnica bo vse stranke o spremembah obvestila preko svojih kanalov za obveščanje (npr. e-pošta). V primeru, da se stranka samostojno odjavi od prejemanja teh obvestil in zaradi tega o spremembah ni obveščena, ponudnica za morebitne težave ali kakršnekoli posledice ni odgovorna.
V primeru spremembe cenika, spremenjene cene veljajo z dnem objave.

Načini plačila in dostava

Način plačila si lahko izberete v procesu nakupa:

 • Plačilo s plačilnimi karticami (Stripe)
 • Nakazilo na bančni račun

Dostava

Dostavljamo s Pošto Slovenije. Dostavni čas za izdelke na zalogi je 1-4 delovne dni od dneva oddaje naročila (v primeru nakupa izdelka v prenaročilu je čas dostave napisan v opisu izdelka). Večina paketov je dostavljena naslednji delovni dan. Pridržujemo si pravico izbrati drugo dostavno službo, če bi s tem lahko naročilo izpolnili učinkoviteje.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo za Slovenijo. Za morebitno dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako je kupec_ka tisti_a, ki nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Cene

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Vse cene so izražene v EUR. Vse posebne ponudbe na spletni strani veljajo do navedenega datuma oziroma do razprodaje zalog. Akcije in posebne ponudbe se izključujejo, razen če je navedeno drugače. Prodajalka si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Zamenjave

Izdelek zamenjamo le, če je poškodovan ali ima kakršnokoli pomanjkljivost zaradi naše napake. V okoliščinah, ko menite, da je izdelek okvarjen, nas morate o tem nemudoma obvestiti na zala@bunkerpoezije.si s podatki o izdelku in napaki. Izdelek, za katerega menite, da je pomanjkljiv, lahko pošljete na:

Zala Marolt
Študljanska cesta 34c
1230 Domžale

Po prejemu vrnjenega izdelka ga bomo v celoti preučili in vas o tem v razumnem roku obvestili po elektronski pošti, ne glede na to, ali imate pravico do zamenjave zaradi napake ali ne. Če ste upravičeni do zamenjave, vam bomo poslali nadomestni izdelek.

Vračila ne vključujejo stroškov pošiljanja in manipuliranja, ki so prikazani na ovojnici ali računu. Stroški pošiljanja za vsa vračila morajo biti predplačani in zavarovani z vaše strani. Odgovorni ste za morebitno izgubo ali poškodbo izdelkov med pošiljanjem. Ne jamčimo, da bomo prejeli vašo vrnjeno postavko. Stroški pošiljanja in manipulacije se ne povrnejo. Vsi povrnjeni zneski ne bodo vključevali stroškov pošiljanja.

Spremembe naročila

Po oddaji naročila kupec_ka prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec_ka izbral_a. Vse želene spremembe v zvezi z oddanim naročilom lahko sporočite tako, da pošljete odgovor na elektronsko sporočilo, ki ste ga prejeli ob oddaji naročila ali pa nas kontaktirate preko elektronske pošte zala@bunkerpoezije.si

Vračilo blaga in pravica do odstopa od nakupa

Potrošnik_ca ima v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu_ji bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika_co v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti ponudnici najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o nameravanem vračilu. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Ponudnica ni dolžna sprejeti odkupninskih pošiljk.

Izdelek, ki ga potrošnik_ca vrača, mora biti nerabljen, nepoškodovan, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini. V kolikor je blago poškodovano, umazano, brez originalne embalaže ali so vidni sledovi uporabe, si ponudnica pridržuje pravico, da vračilo zavrne. Če je poštni paket, s katerim je potrošnik_ca prejel_a naročene izdelke, fizično poškodovan, če v njem manjka vsebina ali če kaže znake odprtja, mora potrošnik_ca sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije.

Po vračilu blaga bo ponudnica najkasneje v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe na potrošnikov_čin TRR nakazal vračilo, torej kupnino vrnjenega izdelka oz. izdelkov, ponudnik pa ni dolžan vrniti stroškov, ki so nastali zaradi pošiljanja. Potrošnik_ca se lahko odloči tudi za zamenjavo in izbere drug izdelek, a mora o tem obvestiti ponudnico hkrati z vračilom blaga.

Pritožbe in spori

Ponudnica spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnica se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se lahko kupec v primeru težav poveže telefonsko ali po elektronski pošti. V primeru težav se lahko kupec po pomoč obrne na e-naslov zala@bunkerpoezije.si. Pritožba se odda preko elektronskega naslova zala@bunkerpoezije.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik in stranka se zavezujeta spore reševati po mirni poti, v kolikor to ne bo mogoče, pa bo o sporih odločalo stvarno pristojno sodišče po vsakokratnem sedežu ponudnika. Razmerje med ponudnikom in stranko se presoja po slovenskem pravu, brez uporabe pravil o mednarodnem zasebnem pravu in postopku. Ponudnik besedila pogodbe ne shranjuje. Pogodbo je mogoče skleniti v slovenskem jeziku. Ponudnica in kupec_ka kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

Splošne pogoje poslovanja je sprejel lastnica spletne trgovine Bunker poezije v Domžalah, dne 13. 9. 2022.