Politika zasebnosti

Splošno

Bunker poezije, spletna trgovina se zavezuje, da bo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) varovala zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov_ic istoimenske spletne trgovine. Spletna trgovina zbira osebne podatke samo, kadar jih uporabnik_ca posreduje prostovoljno in podpiše izjavo, s katero dovoljuje zbiranje, hranjenje in obdelavo osebnih podatkov v skladu z zakonom. Spletna trgovina se obvezuje, da bo zbrane podatke hranila in uporabljala samo toliko časa, kot bo potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani. Spletna trgovina osebnih podatkov uporabnikov_ic ne bo posredovala nobeni drugi fizični ali pravni osebi.

Uporaba osebnih podatkov

Trgovina za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek;
  • naslove za dostavo;
  • podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik_ca pravna oseba);
  • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik_ca pravna oseba);
  • naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
  • geslo v šifrirani obliki;
  • kontaktno telefonsko številko;
  • državo bivanja;
  • druge podatke, ki jih uporabnik_ca prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
  • druge podatke, ki jih uporabnik_ca prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki_ce, podjetje ne odgovarja.

Spletna trgovina vsakemu uporabniku_ci ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti (t.i. “cookie”), ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Trgovina lahko na osebni računalnik uporabnika_ce shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika_ce v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Trgovina lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti podjetje zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.

Namen uporabe

Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne strani www.bunkerpoezije.si za namen izvedbe spletnega nakupa, se uporabljajo izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila.
Soglasje k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov s sodelovanjem v nagradnih igrah ali naročilu na novice preko elektronske pošte, uporabnik_ca dovoljuje samozaložnici Zali Marolt obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z ZVOP. S podanim soglasjem uporabnik dovoljuje Zali Marolt, da kot upravljavka zbirke osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje novic preko elektronske pošte, telefonske številke in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov o storitvah spletne trgovine Bunker poezije in za druge oblike uporabe posredovanih podatkov, v katere uporabnik spletne strani posebej privoli. Zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.
Navedene podatke lahko spletna trgovina obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani, tj. 10 let za registrirane uporabnike spletnega mesta www.bunkerpoezije.si, 10 mesecev za udeležence nagradnih iger, 10 let za zmagovalce nagradnih iger ter do odjave naročnika na novice oziroma dokler upravljavec ne preneha s svojo dejavnostjo na trgu. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v bazi podatkov.

Uporabniki podatkov

Vsi podatki, zbrani na podlagi zgoraj navedene pravne podlage, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in ne bodo posredovani tretjim osebam brez vaše privolitve.
V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebnih podatki razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:
Ponudnikom_cam poštnih storitev, ponudnikom_cam odpremnih storitev, ponudnikom_cam storitev uničenja spisov in nosilcev podatkov;
Ponudnikom_cam storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme;
Administratorju_icam in skrbniku_icam spletne strani.
Trgovina se zavezuje, da vaših osebnih podatkov ne bo posredovala ali prenesla v tretjo državo ali mednarodno organizacijo.

Izvajanje politike zasebnosti

Ponudnica je seznanjena z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in je dolžna upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s podjetjem.
Registrirani uporabniki_ce lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo podjetju sporočijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik_ca podjetju poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini Bunker poezije. Ponudnica bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varovala tudi v primeru preklica registracije.

Dodatna pojasnila Vsa vprašanja o zaupnosti vaših podatkov, načinu zbiranja in obdelave podatkov ali vaše zahteve za uveljavljanje pravic v zvezi z vašimi podatki, lahko naslovite na naš elektronski naslov zala@bunkerpoezije.si.